Sună înapoi
Introduceți numele
Introduceți un număr de telefon valid

Inregistrare

Adresa de email existentă în bază.
Format email incorect
Introduceți parola, minim 6 simboluri
Parola nu coincide
Introduceți numele
Introduceți un număr de telefon valid
Introduceți Orașul
Introduceți adresa
Inregistrarea prin
Ați uitat parola?
După completarea formei vă trimitem un link special la adresa indicată, unde veți putea indica o parolă nouă.
Utilizatorul cu astfel de date nu a fost detectat.
Format email incorect
Introduceti adresa de email
Format email incorect
Utilizatorul cu astfel de date nu a fost detectat.
Introduceti parola
Introduceți parola, minim 6 simboluri
Mulțumim pentru alegere!
Mănăgerul nostru vă va contacta în curînd
Resetarea parolei
Verificați adresa de email și urmați instrucțiunile.
Alege mărimea

Sfaturi de îngrijire a pielii pe timp de vară

Sfaturi de îngrijire a pielii pe timp de vară

Vara, pielea are un aspect mai gras, mai deshidratat ori iritat. Vinovaţii sunt razele UV şi căldura, care favorizează excesul de sebum, iar vântul şi chiar apa sărată de mare usucă tenul. Nu le lăsa! Iată câteva soluţii.

Demachierea şi hidratarea

Indiferent de tipul de ten, demachierea este indispensabilă în procesul de îngrijire a tenului, fiind necesară atât seara, înainte de culcare, cât şi dimineaţa, chiar dacă nu ai machiaj pe faţă. În timpul nopţii, glandele secretă sebum, care trebuie îndepărtat.

Pentru tenul sensibil

Acest tip de ten este cel mai afectat de soare şi de radiaţiile UV, nocive. Petele, pistruii, ridurile sunt doar câteva dintre efectele nedorite ale soarelui asupra pielii sensibile. În plus, există posibilitatea ca tenul să se irite sau să fie ars de soare, ceea ce nu-ţi doreşti. De aceea, alege un demachiant lejer, special creat pentru pielea sensibilă şi aplică creme cu protecţie solară ridicată (50+), pe care le găseşti în farmacii.

Pentru tenul gras

Tenul gras este destul de dificil de intreţinut în sezonul estival. Chiar dacă a fost proaspăt curăţat, excesul de sebum îi dă rapid un aspect uleios. Cel mai bine este să foloseşti un gel de curăţare pentru tenul gras şi să aplici creme solare cu o textură mai lejeră, care să nu-ţi încarce tenul şi să-l împiedice să respire. În farmacii găseşti şi pudre compacte care diminuează mult producerea sebumului şi apariţia aspectului lucios în timpul zilei.

Pentru tenul uscat

Chiar dacă tenul uscat arată bine şi aparent fără probleme, este cel mai predispus la riduri şi la îmbătrânire prematură. De aceea, alege un lapte demachiant bogat în vitamine şi creme care să asigure hidratarea şi restabilirea echilibrului natural al pielii.

Creme cu factor de protecţie

Pe timp de vară sunt indicate cremele hidratante, cu factor de protecţie (UVA şi UVB) cât mai mare, pentru a evita apariţia petelor maronii sau a pistruilor care dau un aspect neplăcut tenului. În afară de ritualul zilnic de îngrijire a tenului (demachiere, tonifiere şi hidratare), poţi apela şi la câteva măşti menite să atenueze efectele căldurii excesive.

Măşti din fructe pentru revigorarea tenului

Pentru a evita luciul tenului pe parcursul zilei, stropeşte-ţi faţa cu o infuzie florală, iar dacă ai tenul gras, cu apă de alun (se găseşte la magazinele cu produse naturiste).

Dacă ai tenul deshidratat şi ars de soare, o mască de căpşuni face minuni. Pasează două-trei căpşuni şi amestecă-le cu două linguri de smântână grasă. Aplică apoi compoziţia pe tenul curat, evitând zona ochilor, iar după 20-30 de minute clăteşte cu apă călduţă.

Pentru tenul normal sau gras foloseşte o mască preparată din căpşuni, piersici sau caise bine spălate şi zdrobite. Amestecă fructele pasate cu două linguriţe de miere şi puţin caimac şi aplică pasta rezultată pe faţă curată. Las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Sfat: Pe timpul verii este indicat să consumi multe lichide, fructe şi salate de sezon şi să încerci să diminuezi sau chiar să renunţi la cafea şi la tutun.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: 

⤵️

Cumpără produse italiene originale direct de la importator
Код: 31222
0 lei